2022-05-27 08:49:36• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémeti Városnapok: Carl Orff remekműve nyitotta meg a négynapos rendezvénysorozatot

Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal

Csütörtök délután végre újra megtelt élettel Szatmárnémeti új főtere, ugyanis két évnyi kihagyás után ismét egy színes, számos népszerű előadót felvonultató városnapi rendezvénysorozatnak ad helyet a megyeszékhely központja.

A négynapos ünnepség hivatalos megnyitóját csütörtök délután tartották a megújult Október 25. téren, ahol elsőként Kereskényi Gábor polgármester szólt az egybegyűltekhez. „Nagyon nehéz 3 év van mögöttünk, és nagyon úgy néz ki, hogy a következő időszak sem lesz egyszerű. A megszokott világrend a feje tetejére állt, járványok és háborúk követik egymást. Egy ilyen korszakban józan ítélőképességre és ami a legfontosabb, összetartásra van szükség. Ahogy a nagyvilágban különböző háttérhatalmi harcok állnak a fejlődés útjába, ugyanúgy nálunk is akadnak olyan emberek, akiknek nem városunk fejlődése és békéje a legfontosabb, hanem önös és egyéni érdekük.



Ők konfliktusokat gerjesztenek, nemzeteket uszítanának össze, Szatmárnémeti azonban az utóbbi évtizedek során bizonyította, nem kér ebből. Az itt élők ugyanis tisztában vannak azzal, ha összefogunk, akkor bármire képesek vagyunk. Tegyük ezt most is: fogjunk össze, hallgassuk meg egymást, építsünk közösen, teremtsük meg együtt a következő nemzedékek számára az élhető és szerethető otthont. Mert minden társadalom alapja a tisztelet és a becsület. Ha ezekre az alapokra építünk, akkor városunk több száz év múlva is állni fog” – fejtette ki köszöntőjében Kereskényi Gábor, akit követően Szatmárnémeti testvérvárosainak képviselői is üdvözölték a hallgatóságot.


Az est második részében egy nagyszerű koncertre került sor: a Dinu Lipatti Filharmónia és vendégművészei, azaz a Nagyváradi és Marosvásárhelyi Állami Filharmóniák kórustagjai előadásában Carl Orff zeneszerző remekműve, a Carmina Burana töltötte be a teret.


A négynapos ünnepség rengeteg nagyszerű koncerttel és programmal várja a lakosságot. Péntek este például színpadra lép Iuliana Beregoi, Randi és napjaink egyik legismertebb román énekesnője, INNA is, majd a szórakozni vágyók a lemezlovasokkal bulizhatnak tovább.


A teljes program ide kattintva tekinthető meg.







 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: